FAQ Deelnemers

Hier vindt u veelgestelde vragen over de LITE studie. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Er werken veel mensen van de afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC aan het onderzoek. Sommige onderzoekers ontmoet u tijdens uw studiebezoek of heeft u telefonisch contact mee. Andere onderzoekers ziet u als deelnemer niet. Zij leveren achter de schermen een bijdrage aan het onderzoek. U kunt ook een kijkje nemen op de ‘Wie zijn wij?’ pagina.

Deelname aan het onderzoek kost u niets. U krijgt ook geen vergoeding als u meedoet aan dit onderzoek. Wel krijgt u twee keer een vergoeding voor uw (extra) reis- en parkeerkosten naar het MRI Centrum. U heeft bij de start van de studie een declaratieformulier van ons ontvangen. Als u het formulier niet meer heeft kunt u dit aanvragen via het contactformulier.

Mocht u verhuisd zijn of van huisarts veranderd zijn, dan horen wij dit graag. Onze contactgegevens om uw nieuwe adres of huisarts door te geven, kunt u vinden onder contact.

Bent u  verhinderd, geef dit dan uiterlijk 2 dagen voor het onderzoek telefonisch door aan de onderzoekers (zie contact). Ook als u onverhoopt later bent dan gepland, kunt u contact opnemen met ons.

Wij hebben samen met het MRI Centrum een aantal aangepaste maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM vastgesteld om uw veiligheid en die van de onderzoekers te waarborgen. Het MRI Centrum en de onderzoeksruimtes zijn ingericht op het houden van anderhalve meter afstand. U dient daarom alleen naar de afspraak te komen zodat het aantal mensen in de onderzoekskamer zo klein mogelijk is. Indien u voor uw vervoer afhankelijk bent van een begeleider dan mag deze u wel naar de kliniek brengen maar niet plaatsnemen in de wachtkamer.

Bij binnenkomst krijgt u van ons een mondkapje en wordt u verzocht uw handen te desinfecteren. Waar het voor de onderzoekers niet mogelijk is om de anderhalve meter afstand aan te houden (bijvoorbeeld bij het lichamelijk onderzoek en de bloedafname), gebruiken we persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapjes en handschoenen. Na elk bezoek van een deelnemer aan de onderzoeksruimte wordt deze grondig gedesinfecteerd.

De dag voor uw afspraak in het MRI centrum nemen wij telefonisch contact met u op om de afspraak te bevestigen en de genomen maatregelen met u door te nemen. Ook zullen wij vragen naar eventuele klachten en symptomen van besmetting met het coronavirus. Uw afspraak kan niet door gaan wanneer:

  • U corona heeft of klachten heeft die kunnen passen bij een besmetting met het coronavirus (koorts, hoesten, kortademigheid, keelpijn, neusverkoudheid, smaak en/of reukverlies, spierpijn, algehele malaise, vermoeidheid, pijn achter de ogen of diarree).
  • U volgens de GGD-regels in thuisquarantaine zou moeten (bijvoorbeeld als een huisgenoot/partner besmet is met het coronavirus, of bij terugkomst uit een risicogebied)

De verwachting is dat de eerste resultaten eind 2024 gereed zijn.